Home

VBOG

Schepen

Behoud/techniek

Evenementen

Te koop

Leden

Contact

 

Evenementen 2014

Bevrijdingsdag in Assen 2014.

Donderdag 1Mei zijn we s”morgens om 10 uur vertrokken richting Schildmeer om Willem en Willy Oudman tegemoed te varen om samen richting Assen te gaan , maar na een paar kilometer lag Willem al tegen de wal , de motor stopte er mee ,van alles geprobeerd maar we kregen hem niet weer aan de praat ,de “Oude Man “maar langzij genomen en Willem naar zijn vaste ligplaats gebracht bij  Boei 12,dat was een sneu bestek. Het was inmiddels al 14.00 uur geworden,maar we lagen s”avonds in het Noord Willems kanaal waar we hebben overnacht.

De volgende dag naar Assen gevaren , de “Lady Esmee”lag er al ,nu dat is een prachtige boot geworden. Verder lagen er wat tjalken, sleepboot en 2 reddingsboten totaal ong. 12 boten . Zaterdag hadden wij een captains diner [capucijners ] dat was verder goed verzorgt.

Zondag was er verder niets en zijn we gaan fietsen het was droog weer alleen behoorlijk koud .Er waren veel kijkers bij de boten, ik had nog een pak folders van de “Oude-Glorie “en heb die uitgedeeld. Maandag 5 Mei een hoop mensen op de been, stalletjes op de kade een gezellige drukte met mooi weer in de loop van de dag kwam premier Rutte met zijn gevolg een monument onthullen en het vrijheids vuur ontsteken. Het haven kantoor wc “s en douche “s zijn prachtig en je kunt er goed liggen , vlakbij het centrum .

De andere schippers vroegen mij hoe dat ging met die € 100,00 tegemoet koming , ben ik naar de organisatie gegaan om te vragen hoe dat ging [ook omdat er de volgende dag veel boten weg wilden] het antwoord was we moesten zelf maar naar de provincie Drenthe gaan voor onze centen , mijn antwoord was dat dat hun taak was en zo niet met gasten om ging , even later kwamen ze al langs voor onze rekening nummers , dus eind goed al goed . Dinsdag 6 Mei lag de “Stormvogel”weer in Tjuchem op zijn vaste stek.