Home

VBOG

Schepen

Behoud/techniek

Evenementen

Te koop

Leden

Contact

 

Evenementen 2014

Rondje Nostalgie Garmerwolde

Eindelijk was het dan zo ver. Onze eerste vaartocht in het nieuwe seizoen. Wij hadden besloten om wel naar Garmerwolde te gaan nadat we Assen hadden afgezegd wegens ziekte in de familie.
Zaterdag 24 mei aangekomen in Garmerwolde, Gemeente Ten-Boer (waar wij wonen). We mochten daar toch niet ontbreken.
We werden verwelkomt door twee hartelijke dames die ons van alles vertelden wat er kwam en wat er ging gebeuren. We hadden gelijk het gevoel, dit wordt gezellig. Zondag 25 mei was de dag van het Rondje Nostalgie. We hebben gezien waar een kleine gemeenschap goed in is.

Er was een looproute uit gezet van 1.5 kilometer waar 16 draaiorgels over verdeeld waren, Daar tussen waren locatie's voor oude tractoren, oude auto's, oude vrachtauto's, oude kermis atractie's, een braderie, en terasjes en natuurlijk de Oude Glorie. Ook liep er een schaapskudde over het terrein, die demonstratie's gaf.
We waren met 4 boten," Oudeman", "Castor"en de " Onrust" en een mooie oude houten zeilboot. Er was nog ruimte voor meer boten. Het was een geweldige dag met goede sfeer en veel mensen.
Wij kregen veel bekenden uit ons dorp op bezoek, de burgermeester en de dominee. Alleen de notaris ontbrak.

Wij kunnen terug zien op een zeer geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is. Over twee jaar is er weer een rondje Nostalgie in Garmerwolde.

Vr Gr Ben en Stien Deekens