Te koop van leden Oude Glorie

In de rubriek te koop aangeboden door leden bieden leden, kandidaat-leden en donateurs  van de VBOG hun schip of andere artikelen te koop aan. Als lid, kandidaat-lid of donateur kunt u in deze rubriek tegen gereduceerde tarieven adverteren.  Uw advertentie wordt behalve in de Periodiek ook 3 maanden op onze website  geplaatst.

Een standaard advertentie is een ¼ pagina plus 1 foto, hetgeen neerkomt op 10 regels plus een kop.

Wie meer ruimte nodig heeft kan  tegen meerprijs kiezen voor een ½ pagina met 20 regels tekst en 2 foto’s.
Kopij en beeldmateriaal kunt u digitaal aanleveren via periodiek@oudeglorie.nl. De kopij voor de advertenties dient uiterlijk 15 januari, 1 mei, 15 september of  1 december  in ons bezit te zijn. Advertenties worden geplaatst na vooruitbetaling.

Tarieven voor leden  Alleen tekst  Met foto c.q.  foto’s
 ¼ pagina  € 10,00  € 20,00
 ½ pagina  € 20,00  € 40,00
 Herhaling      50%      50 %

Het bedrag  dient u over te maken op bankrekeningnummer NL32 INGB 0002 2686 62 t.n.v. Vereniging van Booteigenaren te Weteringbrug onder vermelding van “advertentie Periodiek van (maand/jaar). Uw advertentie wordt geplaatst zodra het bedrag binnen is bij onze penningmeester.

Inhoudsopgave

Te koop salonboot  ‘Orient’, Richtprijs € 29.500

Afmetingen     :  lengte 8,00 m. breedte 2,45 m, diepgang 0,60 m, kruiphoogte 1,60 m

Motor               :  Vetus 3.29 scheepsdiesel 27 pk, uit 2019

Geregistreerd  : Varend Monument onder nr. 2780 en aangesloten bij de Oude Glorie

Beleef en ervaar het varen met Varend Monument ‘Orient’. Deze charmante Salonboot is overdekt en verwarmd, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van sfeervolle vaartentochten. Door de geringe hoogte en diepgang kun je met de ‘Orient’ praktisch overal varen.

De ‘Orient’ heeft haar authentieke staat behouden met bijzondere details, zoals Art-Deco lampen, granito-aanrecht en tramramen.

Het schip is waarschijnlijk ooit gebouwd als open veerpont over het IJ in Amsterdam. De huidige kapconstructie van het historische schip is rond 1935 gebouwd bij scheepswerf Heuijmans & Seadt in Amsterdam en hierdoor een uniek schip in haar soort.

Interieur en stoffering is in 2020 vervangen en nieuwe Vetus motor geplaatst in 2019, maar sindsdien nauwelijks draaiuren gemaakt. De ‘Orient’ is voorzien van koelkast en Webasto kachel.

De ‘Orient’ is op afspraak te bezichtigen in Delft

Voor informatie kunt u mailen met Sybolt Harkema s.harkema@navigatiestemmen.nl

Te koop: Bakdekkruiser ‘Scheurbuyck’ –  vraagprijs € 29.500

Bouwjaar:         rond 1935, werf onbekend                 
Afmeting:         Lengte 7,50 m, breedte 2,30 m, kruiphoogte 1,60 m
Motor:              Renault DTN 42 1980 42 pk

Na zo’n 23 jaar na aankoop door ondergetekende krijgt de volgende geluksvogel de kans eigenaar te worden van deze zeldzame, zo niet unieke Bakdekker. Het zeldzame/unieke aspect betreft de originele geklonken opbouw, gemaakt van gegalvaniseerd staal. Dit draagt bij aan het sterke vermoeden van een oorspronkelijke inzet als bedrijfs- of overheidsvaartuig, hoewel hier door het ontbreken c.q. onvindbaar zijn van een werfplaatje/of ingebrand nummer geen zekerheid over is.

Romp en vrijboord zijn in 2018 gestraald en voorzien van een verse coating. Dit coaten is wegens een tegenvallende afwerking begin 2019 nog een keer over gedaan.

De Hurth HBW15-2R keerkoppeling is voor vaarseizoen 2020 nagekeken door Drinkwaard en voorzien van nieuwe frictieplaten.

Het schip heeft de volgende voorzieningen: een 2-persoons vast bed, toilet, koelkast, 2-pits kooktoestel, een navulbare lpg fles, een ‘if-it-works-it-aint-stupid’ buitenstuurinrichting, een wintertent,  fishfinder/dieptemeter en een omvormer. De onopvallende flexibele zonnepanelen zijn op magneetplaten verlijmd en zodoende eenvoudig te verwijderen. Maar het is best lekker om nooit afhankelijk te zijn van walstroom.

‘Scheurbuyck’ is te bezichtigen in Zaandam.

Meer info Richard ter Steeg Tel 06-2501 7003 of mail naar rallyerichie@hotmail.com

Te koop: Kofferdeksalonkruiser ‘Auguste’ Prijs € 39.000,=

Werf: Afmetingen: Motor:

Joh. Drijver Leeuwarden, bouwjaar 1927
L. 9 m., Br. 2m, H. 1.85 m en diepgang 0.60 m Beta Marine 38 pk D – 2009

Dit stalen geklonken schip heeft een houten opbouw van teak en mahonie.
In de ‘koffer’ zijn zitbanken, waarvan een royaal twee persoons bed te maken is afsluitbaar met glas en lood deuren.
De salon waar gestuurd wordt, is ingedeeld met een teakhouten keuken voorzien van terrazzo blad en teakhouten laden en kast. De salon af te sluiten met glas en lood schuifdeuren.
De open achterkuip voorzien van zitbanken met verborgen toilet. Zomer-winterzeil aanwezig.

De ‘Auguste’ is al 23 jaar in bezit van de huidige eigenaren en ligt bij hen voor de deur in Nederhorst den Berg. Het schip is lid van de Oude Glorie en geregistreerd als Varend Monument no.1084
Info: Carl-hans Boomsma carlhans@keukenleven.com of tel: 06- 5463 1620