Te koop van leden Oude Glorie

In de rubriek te koop aangeboden door leden bieden leden, kandidaat-leden en donateurs  van de VBOG hun schip of andere artikelen te koop aan. Als lid, kandidaat-lid of donateur kunt u in deze rubriek tegen gereduceerde tarieven adverteren.  Uw advertentie wordt behalve in de Periodiek ook 3 maanden op onze website  geplaatst.

Een standaard advertentie is een ¼ pagina plus 1 foto, hetgeen neerkomt op 10 regels plus een kop.

Wie meer ruimte nodig heeft kan  tegen meerprijs kiezen voor een ½ pagina met 20 regels tekst en 2 foto’s.
Kopij en beeldmateriaal kunt u digitaal aanleveren via periodiek@oudeglorie.nl. De kopij voor de advertenties dient uiterlijk 15 januari, 1 mei, 15 september of  1 december  in ons bezit te zijn. Advertenties worden geplaatst na vooruitbetaling.

Tarieven voor leden  Alleen tekst  Met foto c.q.  foto’s
 ¼ pagina  € 10,00  € 20,00
 ½ pagina  € 20,00  € 40,00
 Herhaling      50%      50 %

Het bedrag  dient u over te maken op bankrekeningnummer NL32 INGB 0002 2686 62 t.n.v. Vereniging van Booteigenaren te Weteringbrug onder vermelding van “advertentie Periodiek van (maand/jaar). Uw advertentie wordt geplaatst zodra het bedrag binnen is bij onze penningmeester.

Inhoudsopgave

Te Koop: Friese Autoboot ‘Wardy’ –  Bieden naar waarde

Afmetingen:   L. 6,00 m, Br. 1,90 m

Bouwjaar:      1936

Werf:              Wedman en Oosterbaan, Akkrum

Motor:           15 Pk Suzuki, elec. startend

Van deze ranke Autoboot zijn er volgens de werkboeken van de werf 2 gebouwd.

Ik heb dit scheepje ruim 40 jaar geleden gekocht als verwaarloosd bootje zonder spiegel en ander werk en heb als 15 jarige leren varen met ‘Wardy’ in Akkrum, toen ze nog in het bezit van mijn oom. Ik ken deze boot dus al ruim 45 jaar.  Na al die jaren was de met polyester beklede bodem uiteindelijk niet meer te redden en is er een aluminium onderwaterschip onder gekomen wat slechts voor een kenner te herkennen valt.  Tevens is de binnenzijde geheel opnieuw opgebouwd met nieuwe stuurstand achterin en nieuwe kussens. Voordeel is dat er nooit meer problemen te verwachten zijn met lekkages. In de bun de motor, waarmee ik precies 20 km per uur mee haal, waarbij de boot in plané komt en vrijwel geen golfslag veroorzaakt.

Voorzien van een professioneel gemaakt deugdelijk afdekzeil.

Voor mij een zwaar afscheid, maar leeftijd speelt mee en ik hoop een waardige opvolger te vinden. De verzekeringswaarde is  € 25.000. De ‘Wardy’ is lid van de Oude Glorie vloot en geregistreerd varend erfgoed. De trailer is optioneel verkrijgbaar. 

Meer info en verdere foto’s : Jan Kroezen

Mail naar jankroezen61@gmail.com  of bel 06 2814 3618

Het scheepje is te bezichtigen in de omgeving van Meppel

Te koop kofferdekkruiser ‘Bestevaer’ – Vraagprijs € 37.500

Bouwjaar:   1934

Werf:           Akerboom & van Lent – Fred J. Kemper

Afmetingen: 9.60 m lang, 2.70 m breed, 2.35 m kruiphoogte en diepgang 0.80 m

Motor:          Mitsubishi Vetus M414 (2005) – 33 pk (diesel)

Onze fijne Bestevaer is te koop: een hele mooie en charmante kofferdekkruiser met achterkajuit. Het schip is volledig ingericht om meerdere dagen mee op reis te gaan. Deze klassieker heeft nog vele originele details waardoor de uitstraling authentiek is gebleven. Denk onder andere aan glas-in-lood en granieten aanrechtbladen. Het schip is al meerdere jaren lid van de Oude Glorie (OG nr. 437) en geregistreerd als Varend Monument® bij de FVEN met registratienummer 3180.

Door het royale open dak is het optimaal genieten van de zon en buitenlucht in de ruime stuurhut. In de salon is er voldoende ruimte om met 6 personen te kunnen zitten en de banken kunnen gemakkelijk worden omgetoverd tot 2 comfortabele bedden. De stahoogte in de stuurhut, salon en kombuis is geschikt voor langere mensen. Voorin de punt van het schip zit het toilet en verdeeld over het hele schip zit veel opbergruimte.

 

Delen van de mahoniehouten opbouw zijn in 2021 vervangen en is deze aan de buitenkant volledig kaal gehaald en opnieuw in de lak gezet. Dit voorjaar is de achterkajuit omgetoverd tot een gezellige slaapruimte met 2 1-persoonsbedden. Deze zomer is de Bestevaer voorzien van een elektrische installatie met acculader en omvormer en is er een stuurkast geplaatst met nieuwe meters en schakelaars. Ook zijn er nieuwe accu’s geplaatst. Keuringsrapport uit 2020 is aanwezig.

 
De huidige ligplaats in Zeewolde kan (in overleg) worden overgenomen.

Kortom een heerlijke boot voor vele jaren vaarplezier en waarmee je veel bekijks hebt onderweg!

Voor inlichtingen, foto’s en bezichtigingen:

Fokko Kruizenga, E-mail: fokko.kruizenga@gmail.com, Tel: 06-51111048

Te koop Kofferdeksalonkruiser ‘Auguste’ Prijs op aanvraag. Verkocht

Werf: Afmetingen: Motor:

Joh. Drijver Leeuwarden, bouwjaar 1927
L. 9 m., Br. 2m, H. 1.85 m en diepgang 0.60 m Beta Marine 38 pk D – 2009

Dit stalen geklonken schip heeft een houten opbouw van teak en mahonie.
In de ‘koffer’ zijn zitbanken, waarvan een royaal twee persoons bed te maken is afsluitbaar met glas en lood deuren.
De salon waar gestuurd wordt, is ingedeeld met een teakhouten keuken voorzien van terrazzo blad en teakhouten laden en kast. De salon af te sluiten met glas en lood schuifdeuren.
De open achterkuip voorzien van zitbanken met verborgen toilet. Zomer-winterzeil aanwezig.

De ‘Auguste’ is al 25 jaar in bezit van de huidige eigenaren en ligt bij hen voor de deur in Nederhorst den Berg. Het schip is lid van de Oude Glorie en geregistreerd als Varend Monument no.1084
Info: Carl-hans Boomsma carlhans@keukenleven.com of tel: 06- 5463 1620

Te koop kofferdekkruiser ‘LOTJE’ – Vraagprijs 17.500

Bouwjaar:                    1937

Gebouwd bij:                   Werf het Diep, Amsterdam – J.B. Kroon

Afmetingen:                     6.70 m lang, 2,20 m breed, 1,90 m kruiphoogte en diepgang 0,90 m

Motor                                Lombardini 28 pk, ldw1003 FOCS plus marine diesel uit 2014

Dit charmante scheepje is ontworpen door: J.B. Kroon, een houten  knikspant, rechte steven, vlakke spiegel, karveel gebouwd met teak gangen op eiken spanten. Gangen uit één lengte, zonder stuiknaden.

Als vaargebied had en heeft ‘Lotje’ van oudsher de Amsterdamse grachten , de Amstel en de Vecht.

‘Lotje’ heeft daarnaast ook mooie vaartochten ondernomen naar de randmeren, Friesland en nam diverse malen deel aan Sail Amsterdam.

Het schip heeft een open kuip met bankje, twee klapbankjes, teakhouten motorkist en stuurstand.

Achter de teakhouten deurtjes is  het originele roefje met toiletruimte, open kombuis met granieten aanrecht met los kooktoestel en twee banken links en rechts met tafeltje.

Oude Glorie lid sinds 1988, OG nr. 145, tevens geregistreerd Varend Monument ® met RVEN-nr. 260 Lotje verkeert in goede conditie, zeker als je bedenkt dat het gaat om een dame van een inmiddels respectabele leeftijd.

Voor inlichtingen en bezichtigingen (omgeving Maarssen/Utr.)

Erik van Vredendaal   erik.vv@live.nl of bel 06 1296 1456