Te koop van leden Oude Glorie

In de rubriek te koop aangeboden door leden bieden leden, kandidaat-leden en donateurs  van de VBOG hun schip of andere artikelen te koop aan. Als lid, kandidaat-lid of donateur kunt u in deze rubriek tegen gereduceerde tarieven adverteren.  Uw advertentie wordt behalve in de Periodiek ook 3 maanden op onze website  geplaatst.

Een standaard advertentie is een ¼ pagina plus 1 foto, hetgeen neerkomt op 10 regels plus een kop.

Wie meer ruimte nodig heeft kan  tegen meerprijs kiezen voor een ½ pagina met 20 regels tekst en 2 foto’s.
Kopij en beeldmateriaal kunt u digitaal aanleveren via periodiek@oudeglorie.nl. De kopij voor de advertenties dient uiterlijk 15 januari, 1 mei, 15 september of  1 december  in ons bezit te zijn. Advertenties worden geplaatst na vooruitbetaling.

Tarieven voor leden  Alleen tekst  Met foto c.q.  foto’s
 ¼ pagina  € 10,00  € 20,00
 ½ pagina  € 20,00  € 40,00
 Herhaling      50%      50 %

Het bedrag  dient u over te maken op bankrekeningnummer NL32 INGB 0002 2686 62 t.n.v. Vereniging van Booteigenaren te Weteringbrug onder vermelding van “advertentie Periodiek van (maand/jaar). Uw advertentie wordt geplaatst zodra het bedrag binnen is bij onze penningmeester.

Inhoudsopgave

Te koop: Bakdekkruiser ‘Scheurbuyck’ –  vraagprijs € 29.500

Bouwjaar:         rond 1935, werf onbekend                 
Afmeting:         Lengte 7,50 m, breedte 2,30 m, kruiphoogte 1,60 m
Motor:              Renault DTN 42 1980 42 pk

Na zo’n 23 jaar na aankoop door ondergetekende krijgt de volgende geluksvogel de kans eigenaar te worden van deze zeldzame, zo niet unieke Bakdekker. Het zeldzame/unieke aspect betreft de originele geklonken opbouw, gemaakt van gegalvaniseerd staal. Dit draagt bij aan het sterke vermoeden van een oorspronkelijke inzet als bedrijfs- of overheidsvaartuig, hoewel hier door het ontbreken c.q. onvindbaar zijn van een werfplaatje/of ingebrand nummer geen zekerheid over is.

Romp en vrijboord zijn in 2018 gestraald en voorzien van een verse coating. Dit coaten is wegens een tegenvallende afwerking begin 2019 nog een keer over gedaan.

De Hurth HBW15-2R keerkoppeling is voor vaarseizoen 2020 nagekeken door Drinkwaard en voorzien van nieuwe frictieplaten.

Het schip heeft de volgende voorzieningen: een 2-persoons vast bed, toilet, koelkast, 2-pits kooktoestel, een navulbare lpg fles, een ‘if-it-works-it-aint-stupid’ buitenstuurinrichting, een wintertent,  fishfinder/dieptemeter en een omvormer. De onopvallende flexibele zonnepanelen zijn op magneetplaten verlijmd en zodoende eenvoudig te verwijderen. Maar het is best lekker om nooit afhankelijk te zijn van walstroom.

‘Scheurbuyck’ is te bezichtigen in Zaandam.

Meer info Richard ter Steeg Tel 06-2501 7003 of mail naar rallyerichie@hotmail.com

Te koop: Bakdekkruiser met kofferdek ‘Pelan Pelan’ – Vraagprijs €18.000

Afmetingen: 8,80m lang, 2,40m breed, 2,00m hoog en diepgang 0,65m.

Ingeschreven bij het Nationaal Register als Varend Monument onder nr. 626.

Dit sfeervolle staal geklonken schip is gebouwd rond 1935 bij de werf Joh. Drijver, te Leeuwarden. Een kopie van de originele bouwtekening van het schip is aanwezig.

De motor is een Peugeot Indenor diesel uit eind jaren 70, gekoeld door kielkoeling. Moderne watergesmeerde schroefas. Onderschip gestraald en geconserveerd met epoxy.

Het interieur en de opbouw zijn van mahonie. Er zijn nog veel authentieke details, zoals het keukentje met origineel granieten aanrecht, de dubbeldeurs kast, de luxe ergonomisch gevormde achterbank en een origineel boeganker.

De indeling is klassiek: voorin het toilet, dan de kombuis en de salon met 2 slaapbanken (lattenbodems, latex matras, veel bergruimte onder de banken en de eikenhouten vloer). De stuurhut is ruim, met de mogelijkheid voor twee extra slaapplaatsen.

Extra’s : Hetelucht-gasverwarming met thermostaat (Trumatic). Koelbox op 220v,12v en gas. Gasbun in het achterdek. Behalve het originele boeganker nog 2 extra Britany ankers. Afneembaar mahonie zwemtrapje. GME GR100 Radio met VHF kanalen en antenne, acculader, omvormer 12v naar 220v.

Het schip is vaarklaar en is na afspraak te bezichtigen op de ligplaats in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Info: Jan Lammers, janpelan@kpnplanet.nl  tel 06 8114 7602

Te koop: Elisabeth Bas, bakdekkruiser met kofferdek en achterkajuit, vraagprijs € 49.500

Bouwjaar: 1933, Lid Oude Glorie (OG nr. 177) en officieel geregistreerd Varend Monument, RVEN, registratienr. 1422

Werf: Schouten Muiden, ligplaats omgeving Akkrum (Fr.)
Afmeting: Lengte 10,5 m, breedte 2,90 m, diepgang 0,80 m, kruiphoogte 2,45 m

Staal geklonken schip met opbouw en interieur van Java teak, is (behalve motor, dieseltank en watertank) volledig authentiek en nog met de originele besturing met ketting.
Indeling:
Punt:
rvs watertank, toilet, fonteintje

Kombuis: 2 kledingkasten, 2x granito aanrecht
Salon: 2 hoekkastjes met origineel glas in lood en daaronder 2 kastjes, 2 banken met originele skai bekleding, eventueel neer te klappen als 2 extra slaapplaatsen
Kuip: ruime kuip en ingang naar slaapkooi en met deels oprolbaar dak
Slaapkooi: bedden langszij en nachtkastje in het midden
Technisch: Volvo Penta 40 pk motor uit 2002 met weinig draaiuren, vetgesmeerde schroefas, 3 x 120 ampere accessoiresaccu’s, aparte 80 ampere startaccu, Victron oplader voor startaccu, Leader400Start oplader voor de accessoires accu’s, dieseltank 2002.

Vanwege gezondheidsredenen gaat de Elisabeth Bas in de verkoop.
Meer informatie op
www.elisabethbas.com of via Jan Fennet, 0648156393. 

Te koop: Kofferdeksalonkruiser ‘Auguste’ Prijs € 39.000,=

Werf: Afmetingen: Motor:

Joh. Drijver Leeuwarden, bouwjaar 1927
L. 9 m., Br. 2m, H. 1.85 m en diepgang 0.60 m Beta Marine 38 pk D – 2009

Dit stalen geklonken schip heeft een houten opbouw van teak en mahonie.
In de ‘koffer’ zijn zitbanken, waarvan een royaal twee persoons bed te maken is afsluitbaar met glas en lood deuren.
De salon waar gestuurd wordt, is ingedeeld met een teakhouten keuken voorzien van terrazzo blad en teakhouten laden en kast. De salon af te sluiten met glas en lood schuifdeuren.
De open achterkuip voorzien van zitbanken met verborgen toilet. Zomer-winterzeil aanwezig.

De ‘Auguste’ is al 23 jaar in bezit van de huidige eigenaren en ligt bij hen voor de deur in Nederhorst den Berg. Het schip is lid van de Oude Glorie en geregistreerd als Varend Monument no.1084
Info: Carl-hans Boomsma carlhans@keukenleven.com of tel: 06- 5463 1620