De weken van de Admiraal in Dokkum

Beste mensen,

Het is een lange tijd geleden dat we elkaar gezien en of gesproken hebben. Vorig jaar waren er geen Admiraliteitsdagen ivm Covid-19. En dit jaar laten we de 10e editie ook niet helemaal doorzetten. Jammer, iedereen heeft wel weer zin in gezelligheid en vertier.

Daarom bedacht de organisatie; ”De weken van de Admiraal’’, toch een klein feestje omdat we met ons allen de goede kant op gaan. Wat houdt dit precies in? De weken van de Admiraal zijn vanaf het laatste weekend in augustus(27-8) t/m 1e weekend van oktober(1-10). Elk weekend is er iets leuks te beleven. Niet groots, maar wel gezellig. Denk aan thema’s als; op het water, eten&drinken, theater en muziek etc etc. Maar dezelfde regel geldt als met de échte Admiraliteitsdagen; zonder mooie schepen, geen weken van de Admiraal!

We willen jullie vragen om mee te doen met deze weken. Jullie zijn allen welkom op elk moment van deze weken. Omdat het vrij kort dag is mogen jullie zelf bepalen hoe lang en wanneer je zou willen blijven slapen in de haven van Dokkum. Alle Gulden Vaan regels blijven van kracht; gratis aanmeren, gratis stroom, gratis doorvaart bruggen in Dokkum, maar helaas geen captainsdinner, maar wel een XL goodiebag! 🙂

Om gelijk van wal te steken, het eerste weekend van 27,28,29 augustus is het thema; op het water. Mocht je dit weekend of meerdere weekenden deze kant op willen komen? Dan heel graag!

Laat ons weten wat jullie ervan vinden, wanneer en hoe vaak je deze kant op wilt komen. Hopelijk spreken we elkaar snel weer!

Fijne dag!

Met vriendelijke groet,

Maarten Mewe & Doy Pols

Schepencommissie

Wereldhavendagen Rotterdam

Deze gaan  gaan wel door, maar een online variant.

Er zijn geen schepen welkom, dus kun je niet opgeven!

Hopelijk volgend jaar weer!

Groetend, Peter en Marja van Latum

Warmondse Schippertjesdagen 2021 afgelast.

Het afgelopen half jaar hebben wij de ontwikkelingen rond het Corona virus op de voet gevolgd. We hoopten dat het virus genoeg ingedamd zou worden en we uitzicht zouden hebben in het voorjaar op grote versoepelingen van de Corona Regels. Helaas is het tegenovergestelde de laatste maanden aan de hand en kunnen we voorlopig ook niet rekenen op meer ruimte.  Dit houd in dat we voor het organiseren van de schippertjesdagen in September nog steeds uit moeten gaan van de 1,5mtr samenleving. De kans dat dit nog voor September voldoende veranderd achten wij na overleg met verschillende partijen erg klein.

De protocollen die opgesteld zijn voor evenementen in de 1,5mtr samenleving maken het helaas onmogelijk om de schippertjesdagen komende September te organiseren. We kunnen simpelweg niet voldoen aan de eisen die gesteld worden.

We hopen U in 2022 weer te mogen ontvangen.

Een evenement net over de  grens in Duitsland, in het plaatsje Leer.

Datum: week van 1 augustus. 

Voor meer info klik op onderstaande link

Treffen Traditions Schiffe August 2021

Hassailt 2023

Eind juli 2023 wordt er Hassailt te Hasselt georganiseerd en de vraag is of we met de Oude Glorie hier aan willen deelnemen.

Er komen daar zo’n 40  platbodems en zalmschouwtjes en er is genoeg kaderuimte.

Zie website uit Hassailt 2017

Gaarne opgeven bij evenementen@oudeglorie.nl

Hassailt vindt elke 5 jaar plaats in de mooie Hanzestad Hasselt in Overijssel. Het evenement wordt in samenwerking met de vereniging het historisch bedrijfsvaartuig (LVBHB) georganiseerd welke haar jaarlijkse reunie houdt in het historische centrum van Hasselt.

De schepen welke afgemeerd liggen in de stadsgracht, nabij de historische kalkovens en aan de kade van het Zwartewater kunnen elke editie rekenen op duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

Tijdens Hassailt bestaat de mogelijkheid de schepen te bezichtigen tijdens een mooie wandeling langs de grachten en het zwartewater, en een kijkje te nemen aan boord van enkele schepen.

Naast de aanwezigheid van de vele schepen vinden tal van leuke en gezellige activiteiten plaats langs de route waar de schepen liggen en in het centrum van de prachtige Hanzestad.

Wij verwelkomen u graag op ons maritieme evenement.

Meppel februari 2021.

Ook dit jaar geen Grachtenfestival in Meppel, de oude vloot blijft thuis.

 

Medio februari heeft het bestuur van Stichting Meppel vol Vaart tijdens een digitale vergadering de knoop moeten doorhakken. Het was weer een besluit wat binnen het bestuur unaniem genomen is.   Het open en gratis karakter van het evenement maakt dat het bestuur nu niet de verantwoordelijk wil nemen, we kunnen simpelweg de tienduizenden bezoekers niet veilig in de binnenstad van Meppel herbergen.

Het bestuur neemt zijn maatschappelijke verantwoording weloverwogen. De voorbereiding legt veel werkdruk bij haar evenement partners, zoals daar zijn gemeentelijke en provinciale overheid op het gebied van vergunning verlening. De deelnemers die met hun boten en schepen naar Meppel moeten komen en voor sommigen is dit een reis van dagen. En het maken van een gebiedsindeling voor braderie, kermis, podia, looproutes etc. valt simpel weg niet te maken in deze “hopelijk” laatste maanden van de corona pandemie. Zeker omdat juist nu ook Corona maatregelen deel uit maken van het draaiboek.

Wij hopen in 2022 verder te kunnen gaan met waar we 2019 gestopt zijn, een evenement Meppel waardig met een bovenregionale uitstraling. Zo’n evenement kunnen wij alleen organiseren dankzij een trouwe schare sponsoren, subsidie verstekkers en de vele vrijwilligers.

Aldus het bestuur van Stichting Meppel vol Vaart.