Maritieme Markt en Oldtimershow

Hallo mede oud ijzerfanaten,

Zoals jullie weten en hebben moeten ervaren heeft het virus een hoop evenementen doen afgelasten, zeg maar praktisch alles.!

Wij hebben ons evenement op Koningsdag ook moeten opgeven door de Corona, nu onze intelligente loc down schijnbaar heeft gewerkt en de regels wat zijn versoepeld heeft Arina het al aangegeven om in een later stadium het nogmaals te proberen eind september. Nou dat heeft ze geweten!!!! De ambtenarij en de hele molen aan regelgeving heeft ze meerdere keren bewandeld, uiteindelijk heeft de veiligheidsregio toestemming gegeven met de nodige bepalingen.

Wat ons met de boten betreft veranderd niet zo heel veel, alleen plaatsen met muziek en andere elementen waar mensen bij stil zouden staan of samen klonten om te kijken zijn geschrapt. Er blijft natuurlijk de hoofdregel 1,5 meter afstand en 1 richting looproute op de markt en Braderie en langs de boten, motoren, Oldtimer vrachtwagens en de ambachten. De boten zijn niet open voor publiek, geen rondvaarten, geen opduwer behendigheid. In deze samenleving was dit al te verwachten.

Maar we smachten allemaal naar een weerzien met elkaar en dit is de laatste kans dit jaar zoals het er nu uitziet, wij zouden het bijzonder leuk en gezellig vinden weer wat leven op en aan de kade. We hebben grote kans dat Koningsdag volgend jaar weer niet doorgaat als de regelgeving niet verder versoepeld word, één ding scheelt dat het een buiten evenement is.

Wij gaan zien of jullie er weer zin in hebben om elkaar weer te zien en er zin in hebben om je met schip, of boot te presenteren op zaterdag 19 september in Katwijk op de Maritieme markt en Oldtimershow, wij doen in ieder geval ons best om het u zo geriefelijk mogelijk te maken.

Schrijf u in met naam; boot en lengte boot en evt opvarenden.

 

Vr groeten van Arina, Jan en Martijn v d Bent, onder de hoed van Oranje Vereniging Katwijk aan zee.

Email.: mslb.meeuw10@online.nl

 
 
 

Beste schippers,

De Vlietdagen zoals dit afgelopen jaren heeft plaats gevonden, waren sfeervolle festivals met een weekend vol (nautische) activiteiten. Beiden stadskernen stonden in het teken van verschillende feestelijke activiteiten in samenwerking met lokale partners. De komst van het Coronavirus houdt de wereld in zijn greep, zo ook ons land. Helaas kan het evenement de Vlietdagen, op de manier zoals we dit kennen, dit jaar geen doorgang vinden. 

De samenleving is aangepast naar een 1,5 m. economie. Groepen samenbrengen is niet gewenst, maar er zijn andere mogelijkheden voor een evenement zoals De Vlietdagen. In deze brief informeren wij u hoe de Vlietdagen 2020 onder de huidige omstandigheden eruit gaan zien. 

Een groot publieksevenement zoals we de Vlietdagen kennen is niet mogelijk. De markt, braderieën en verschillende (sport)activiteiten in het park en op het water kunnen dit jaar helaas niet doorgaan. Om de bewoners van Leidschendam-Voorburg te laten genieten van al het moois dat in onze omgeving te vinden is hebben wij gekeken naar wat er wél mogelijk is tijdens de Vlietdagen 2020. 

Helaas hebben wij in overleg met de gemeente geen mogelijkheden gevonden om uw activiteit op een veilige en verantwoorde wijze doorgang te laten vinden in 2020. Wij vinden het erg jammer dat we na meerdere jaren samen te werken tijdens de Vlietdagen dit jaar niet anders te kunnen informeren. 

Wij hopen volgend jaar weer een mooi en compleet programma te organiseren waaraan u weer zal kunnen deelnemen. 

Houd onze website en socials in de gaten voor de laatste ontwikkelingen omtrent de Vlietdagen. 

Hopelijk tot volgend jaar! 

Mede namens de gemeente Leidschendam-Voorburg 
De organisatie van de Vlietdagen

ALGEMEEN, 22 APRIL 2020

SAIL AMSTERDAM 2020 GAAT NIET DOOR

Amsterdam, 22 april 2020 – SAIL Amsterdam 2020 gaat niet door. Daarmee respecteert en volgt SAIL de noodzakelijke maatregelen vanuit de bevoegde instanties. Met de nieuw aangekondigde maatregelen, inclusief een verbod op grote evenementen tot 1 september a.s., is het onmogelijk geworden om SAIL Amsterdam 2020 te organiseren. In zorgvuldige afstemming met de Gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam, Provincie Noord-Holland en andere betrokken partners is de lastige beslissing genomen om SAIL pas weer te organiseren in 2025. 
We bedanken iedereen die de afgelopen tijd zo hard heeft gewerkt aan de voorbereiding van #SAIL2020. “Met pijn in het hart zijn we gedwongen deze beslissing te nemen, waarvan we overtuigd zijn dat dit de enig juiste is”, aldus Arie Jan de Waard, voorzitter Stichting SAIL Amsterdam. “Aan alle liefhebbers die reikhalzend naar SAIL hebben uitgekeken, vragen we begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Dank aan alle Tall Ships, het varend erfgoed, schippers, bemanningen, sponsoren, partners, vrijwilligers en het SAIL-team voor al hun ongelofelijke inzet en betrokkenheid. Samen met de Gemeente Amsterdam gaan we hard aan het werk om SAIL in 2025 groots terug te laten keren. SAIL is dan één van de hoogtepunten in de viering van 750 jaar Amsterdam, als we bovendien 50 jaar én de 10e editie van SAIL vieren.”
UITSTEL NIET HAALBAAR
Uiteraard is intensief onderzocht of uitstel naar een tussenliggend jaar mogelijk is. Helaas bleek dat geen realistisch scenario: zo is op dit moment niet met zekerheid te zeggen dat een groots evenement als SAIL volgend jaar wél veilig en verantwoord georganiseerd kan worden. Bovendien varen de internationale Tall Ships volgens een jarenlang vastgestelde planning en zijn daarom niet automatisch beschikbaar op een ander moment. Ook wil SAIL graag een vrij toegankelijk evenement blijven. Daarbij is de steun van partners en het bedrijfsleven onontbeerlijk. Zij hebben begrijpelijkerwijs aangegeven de komende periode hun prioriteiten elders te moeten leggen, maar wel graag mee te willen bouwen aan de jubileumeditie in 2025.
ZORGVULDIGE AFHANDELING
De SAIL-organisatie zal de komende tijd alles in het werk stellen om zaken met alle betrokkenen zorgvuldig en correct af te handelen. Met alle particulieren en bedrijven die al arrangementen hebben afgenomen zal in de komende weken actief contact worden opgenomen. Zorgvuldige afhandeling van alle afspraken vergt tijd, we vragen alle betrokkenen om geduld en begrip voor deze uitzonderlijke overmachtssituatie. Voor vragen over boekingen is SAIL bereikbaar via hospitality@saileventpartners.nl.
Voor verdere persvragen: Jan Driessen 06- 11 33 15 00 of Chris Janssen 06- 12 02 77 68
Voor algemene vragen: 020 – 2371688
Voor vrijwilligers: 020 – 2371681
Voor vragen over arrangementen/boekingen, graag een e-mail naar: hospitality@saileventpartners.nl

Nieuwe post op FVEN

Tot 1 september geen evenementen

Gisteravond maakte premier Mark Rutte bekend dat er een aanpassing komt voor enkele van de maatregelen in de coronacrisis. Zo werden alle evenementen verboden tot 1 september 2020. Hiermee vallen veel evenementen voor het Varend Erfgoed in het water. Jammer voor de deelnemers, maar heel erg triest voor de organisaties, waar vele vrijwilligers enorm veel energie staken in de voorbereiding. Een flink aantal evenementen had op voorhand al besloten voor uitstel of afstel. Organisaties die kosten moesten gaan maken krabden op het hoofd met de onzekerheid of hun evenement wel door zou kunnen gaan. Het besluit van de regering om nu alle evenementen te blokkeren tot 1 september geeft in ieder geval veel duidelijkheid. Het grootste evenement is natuurlijk SAIL Amsterdam 2020 dat helemaal wordt geschrapt. Zo’n 700 schepen van het Varend Erfgoed hadden zich aangemeld voor dit evenement, dat in haar vorige editie maar liefst 2,4 miljoen bezoekers trok. Omdat de wedstrijden en havens van de Tall Ships Races in de komende jaren al vast liggen is uitstel geen optie en zal de volgende SAIL Amsterdam pas in 2025 plaats vinden. Ook de Erfgoedmanifestatie van het Historisch Bedrijfsvaartuig in Winschoten kan niet doorgaan. Op deze reunie worden normaal gesproken zo’n 200 schepen verwacht. In Friesland gaat het Skûtsjesilen van SKS en IFKS niet door. Of het Dutch Wooden Boat Festival. En alle andere evenementen zoals je ze in de Scheepspost evenementen-kalender kan vinden kunnen tot 1 september in ieder geval niet doorgaan. Chartervaart De Nederlandse chartervaart ligt op dit moment helemaal stil. Er kan voorlopig niet gevaren worden. Ook is het eigenlijk niet mogelijk om in een eventuele ‘anderhalve meter economie’ te gaan varen met kleinere groepen. Sommige schepen worden verhuurd aan families als zomerhuisje, of worden tijdelijk verhuurd als kantoorruimte. De Nederlandse zeeschepen zijn eigenlijk allemaal terug naar huis gekomen omdat ze nergens meer welkom waren. Enkele schepen zijn nog onderweg zoals de Bark Europa, Wylde Swan, Gulden Leeuw en de Tecla. Recreatievaart De recreatievaart is niet verboden. Wel is het advies van de overheid: blijf zoveel mogelijk thuis. Sommige jachthavens zijn gesloten, en in bijna alle havens zijn de toiletvoorzieningen gesloten. Bewoonde schepen hebben nog wel mogelijkheden, maar ook met andere schepen mag gevaren worden. In veel havens mag niet dubbel worden afgemeerd en is anderhalve meter afstand tussen personen verplicht. Met meer dan 2 personen aan boord is het van belang dat alle opvarenden op hetzelfde adres staan ingeschreven, Rijkswaterstaat controleert hierop.
NIEUWSBRIEF OUDE GLORIE .              Datum 20 november 2019 ========================== RVEN 2.0   Eind dit jaar worden alle schepen van de Oude Glorie met een OG nr. in het nieuwe RVEN 2.0 register ingeschreven. Dat wil zeggen dat alle schepen die al staan ingeschreven als Varend Monument® of als Varend Erfgoed vanuit het oude register worden overgeheveld naar het nieuwe register. De schepen die nog niet staan geregistreerd bij het RVEN worden door mij doorgegeven aan het nieuwe RVEN 2.0 register en krijgen dan ook en RVEN nummer. Daarvoor hoeft u zelf niets te doen. Alle nieuwe inschrijvingen worden als Varend Erfgoed ingeschreven en kunnen t.z.t. hun bijbehorende Varend Erfgoed vlag bij het RVEN tegen betaling bestellen. Waarschijnlijk kunt u ook de Blauwe VE pas met het RVEN nummer en de QR code bij het RVEN tegen betaling bij het RVEN bestellen. Dat is in principe niet noodzakelijk, want u kunt namelijk ook zelf de QR code van de website kopiëren en afdrukken. Elke haven die korting geeft op het liggeld kunt u de QR code tonen zodat de havenmeester, als hij de code met zijn telefoon scant, ziet dat u een geldige pas hebt. Als u nog niet bij het RVEN staat ingeschreven maar graag wordtgeregistreerd als Varend Monument® dan moet u zoals gebruikelijk dit aanvragen via Tea Boshuizen van Behoudszaken@oudeglorie.nl Zij zal u de aanvraag papieren toezenden en u bent dan ook de schouwkosten á € 25,00 aan de Oude Glorie verschuldigd. Na de schouw en de toekenning als Varend Monument® kunt u bij het RVEN de varend Monument® vlag tegen betaling bestellen. Waarschijnlijk kunt u ook de Blauwe VM® pas met het RVEN nummer en de QR code bij het RVEN tegen betaling bij het RVEN bestellen. Dat is in principe niet noodzakelijk, want u kunt namelijk ook zelf de QR code van de website kopiëren en afdrukken. Elke haven die korting geeft op het liggeld kunt u de QR code tonen zodat de havenmeester, als hij de code met zijn telefoon scant, ziet dat u een geldige pas heeft. Nu geef ik van elk schip dat wordt geregistreerd de link door naar ons fotoboek van uw schip op onze eigen website. Wilt u kijken of de daar getoonde foto’s vrij zijn van auteursrechten? deze foto’s zijn straks via een link ook in te zien op de RVEN 2.0 website bij uw geregistreerde schip. Als u zelf een eigen website hebt van uw schip, vraag ik u dat aan mij door te geven zodat we de link naar deze website aan ons eigen fotoboek kunnen toevoegen. Met vriendelijke groet, Piet Middendorp Voorzitter

DE FVEN ZOEKT  NIEUWE BESTUURSLEDEN