VBOG kalender

Evenementen in 2018 en 2019

Het bijwonen van evenementen is één van de manieren waarop de leden van de Oude Glorie actief bezig is met het bedrijven van de watersport met hun historische vaartuigen.

Naast de eigen evenementen participeert de vereniging ook in de organisatie van een aantal maritieme en/of historische evenementen, tevens zijn onze leden met hun schepen vaak graag geziene te gasten op vele watergebonden evenementen.

Voor 2018 en 2019 zijn er door het gehele land verspreid verschillende evenementen waarop de schepen te bewonderen zijn. Omdat deelname aan evenementen geen verplichting is, is het niet altijd zeker dat er ook schepen van de Oude Glorie aanwezig zijn, als bezoeker moet u hiermee rekening houden.

Voor vragen, informatie of aanmelden  kunt u contact opnemen met de evenementen coördinator, Peter van Latum

E-mailadres:

evenementen@oudeglorie.nl

 

 

 

 

 

VBOG kalender 2019
Datum Evenement Locatie Inlichtingen/Aanmelden/Inschrijven Bijzonderheden
8-13 februari Boot Holland Leeuwarden https://boot-holland.nl/
 6-7 juli Havendagen Coevorden  Coevorden
 13-14 juli  Havenfestival Almelo  Almelo
15-16 september 1e Nationaal Mobiel Erfgoed Weekend Lelystad Persbericht CONCEPT

1-e Nationaal Mobiel Erfgoed Weekend op 15/16 sept 2019

In 2019 staat iets bijzonders te gebeuren. In Lelystad zal in het Open Monumentenweekend het eerste nationaal Mobiel Erfgoed Weekend plaatsvinden.

Op 14, 15 en 16 september zullen prachtige toonbeelden van mobiel erfgoed te zien zijn vanuit de luchtvaart, railvervoer, wegvervoer en scheepvaart. Een unieke gelegenheid om met alle aspecten van Mobiel Erfgoed kennis te maken, te zien en te beleven. Immers: meerijden in een historische bus of auto en/of meevaren in een historisch schip is een heel andere ervaring dan alleen bekijken!

Maar nog belangrijker is om het verhaal achter dit unieke stuk Nederlands Mobiel Erfgoed te leren kennen. Immers, de wording van het moderne Nederland is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de ontwikkeling van een diversiteit aan vormen van vervoer. Deze hebben Nederland mede gemaakt tot wat het nu is. Dit gaat op voor particulier en bedrijfsmatig vervoer – door de lucht, over land en over water.

Behalve de schitterende objecten zelf zal dus het verhaal achter deze objecten uitgebreid aan bod komen met onder meer een “pop-up” museum voor Mobiel Erfgoed, het 3-e Nationaal Congres Mobiel Erfgoed (op de vrijdag) en een semi-permanente tentoonstelling in de “pijp” bij Batavialand.

Initiatiefnemers achter Het Nationaal Mobiel Erfgoed Weekend zijn o.a. de Bataviahaven en de Federatie Varend Erfgoed Nederland.  Het initiatief wordt actief ondersteund door o.a. de Stichting Mobiele Collectie Nederland, het Mobiel Erfgoed Centrum, de gemeente Lelystad, Batavialand en City Marketing Lelystad.

 

 

 

 

 

 

Leden Login

Paswoord vergeten?

Word lid