Schepenregistratie

Beste Glorianen,

Om een goede scheepsregistratie te kunnen voeren, ben ik afhankelijk van uw medewerking. Zonder de juiste technische gegevens van onze schepen en recente foto’s kan ik niets registreren! Daarom mijn verzoek om als er iets veranderd aan uw schip me dit te laten weten.
Bijvoorbeeld: een andere motor, renovatie, nieuwe vloer, nieuwe tent, mooie varende foto waar u trots op bent, iets opgeknapt. Laat het me weten en stuur me per mail wat foto’s toe. Gewone foto’s per post mag natuurlijk ook. Als u dat wilt stuur ik de foto’s per post weer terug.
Bent u niet tevreden met de gegevens die op het formulier bij het OG scheepsplaatje staan? Klopt het niet helemaal, laat het me dan ook weten. Dan kan ik het in het register aanpassen.
Als de gegevens bij het verstrekte scheepsplaatje helemaal kloppen, dan klopt ook de registratie.
Van vele schepen heb ik slechts één foto die meestal erg oud is en van bedenkelijke kwaliteit. Mijn streven is om van elk schip minimaal drie foto’s te hebben van de buitenkant. Van voren, van achteren en van opzij.
Ook wil ik graag foto’s van het interieur en van bijzondere details in het register opnemen. Mooie varende opnamen van het schip zijn ook altijd welkom. In Meppel en Ommen heb ik van bijna alle daar aanwezige schepen al foto’s gemaakt en bij volgende evenementen zal ik daar zeker mee door blijven gaan.
Bij de registratie van alle schepen noteer ik de volgende gegevens:
· lengte, breedte en hoogte van het schip

· de kruiphoogte en de diepgang

· merk motor, bouwjaar en type motor, benzine of diesel

· motorvermogen in pk of kilowatt

· werf waar het schip is gebouwd,

· plaats waar de werf is of was gevestigd

· bouwjaar van het schip

· Lidnummer eigenaar

· Oude Glorie nummer schip

· Varend Monument nummer van het RVEN

. Thuishaven van het schip

Als u wilt meewerken om het schepenregister completer te maken met recentere gegevens en foto’s, dan laat ik me graag aan het werk zetten om dat allemaal weer netjes te registreren.

Bedankt voor de medewerking.

Piet Middendorp
v. Ostadestraat 124 hs
1072 TD Amsterdam
e-mail: schepenreg@oudeglorie.nl
tel. 020 676 5606